IT Girls

Рачунарска гимназија организује такмичење “IT girls” за ученице седмог и осмог разреда основних школа у циљу промовисања информатике међу женском популацијом у Србији.

Такмичарке се надмећу у прављењу сајта користећи WordPress. За првих 50 пријављених ученица организован је бесплатан курс WordPress-а. Курс се одржава за време зимског распуста, а ученице које га похађају нису у обавези и да се такмиче. Курс ће трајати четири дана (01.02., 02.02., 03.02. и 05.02.2018. године) у терминима од 16 до 18 и од 18 до 20 часова, и одржаваће се у просторијама гимназије.

Финале такмичења “IT girls” одржава се традиционално 08. марта

Све заинтересоване ученице се могу пријавити Секретаријату РГ-а на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на телефон: 011/26-36-090. Пријаве су отворене до попуне места.

 

Спонзори: Go Daddy, ЦЕТ.

Прошлогодишње награде:

1. Таблет Alcatel OneTouch (обезбедила компанија Go Daddy), победнички сајт постављен на поддомену Рачунарске гимназије, стипендија Рачунарске гимназије (обезбедила Рачунарска гимназија и ЦЕТ)

2. Blackpack HP и миш (обезбедила компанија Go Daddy), полустипендија Рачунарске гимназије (обезбедила Рачунарска гимназија и ЦЕТ)

3. Слушалице  (обезбедила компанија Go Daddy)

 

Награђене девојчице IT Girls 2017 

1. Јана Отковић - Школа Старина Новак

2. Тајана Тодоровић - Школа Вук Караџић

3. Ања Радоњић - Школа Вук Караџић

 

Галерија слика 

IT girls у медијима

IT girls видео