Пријемни испит за упис у Рачунарску гимназију

У четвртак 4. јуна са почетком у 10 часова одржаће се квалификациони испит из математике за ученике који су заинтересовани да упишу Рачунарску гимназију. Пријаве за полагање су отворене до среде, 3. јуна.

Ученици чији су родитељи потписали предуговор за упис аутоматски су пријављени за полагање пријемног испита. За све додатне информације молимо да нас контактирате путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Професорка Рачунарске гимназије одржава Oracle стручне обуке онлајн

Душа Вуковић, професорка Рачунарске гимназије, и у условима наставе на даљину успешно води програме стручног усавршавања за наставнике широм Србије.

Као дугогодишњи Oracle тренер, обуке из области програмског језика Јава и база података, Душа овога пута обавља у измењеним условима. Обуке су одржане онлајн и намењене су наставницима из 19 основних и средњих школа, а наставници су након успешно завршених обука оспособљени да стечена знања у будућности пренесу својим ученицима, како кроз класичну, тако и кроз онлајн наставу. 

Опширније...

Стипендије за упис у Рачунарску гимназију за 2020/2021. школску годину

Рачунарска гимназија и ове године успешним такмичарима који су заинтересовани за упис у Рачунарску гимназију пружа могућност стипендирања. За стипендију Рачунарске гимназије ученици осмог разреда конкуришу подношењем електронске пријаве коју је потребно доставити на адресу секретаријата Гимназије: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 8. маја текуће године.

Опширније...

Важно обавештење - Контакт

Од 18. маја секретаријат почиње да ради у просторијама Гимназије од 9 до 15 часова (Кнез Михаилова 6, VI спрат), а комуникација могућа и преко мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Важно обавештење - ОНЛАЈН НАСТАВА

Рачунарска гимназија је већ од 8:30 часова ујутру 17. марта, свега један дан након објављивања ванредног стања, прешла са класичног начина извођења наставе на онлајн наставу.

Онлајн настава изводи се уживо и интерактивно по распореду часова, при чему ђаци у току наставе постављају питања и добијају одговоре на њих. После прве недеље, реакције ђака су да су изненађени занимљивошћу наставе, могућношћу да са лакоћом прате наставу, укључују се у настaву и располажу додатним садржајима, презентацијама и домаћим задацима, па чак и снимљеним лекцијама одмах након часова.

Распоред онлајн наставе у РГ

Редовна настава у Рачунарској гимназији одвијаће се сваким радним даном од 08:30 часова. Распоред часова може се мењати, а да промене не буду благовремено окачене на сајту гимназије, али то не треба да вас брине, свакако можете рачунати на 4-6 часова наставе дневно.

За сваки наставни час одређен је термин од сат времена, тако да појединачни часови почињу у 08:30, 09:30, 10:30 (...). Сваки час траје 45 минута и има 15 минута паузе. Уколико се настава изводи у два везана часа, пауза зависи од договора наставника и ученика.

Опширније...

Онлајн настава у Рачунарској гиманзији

Драги ученици,

Од уторка, 17.03. организоваће се онлајна настава преко Zoom платформе. На овом линку можете видети упутство за инсталацију и прикључивање на предавања: https://youtu.be/q2j2aSp_iDQ Настава је организована по РАЗРЕДИМА, почиње у 08:30 ујутру.

ДА БИСТЕ ПРИСУСТВОВАЛИ НАСТАВИ, ПОТРЕБНО ЈЕ ДА ДОБИЈЕТЕ ЛИНК ЗА ПРИКЉУЧИВАЊЕ НА СВОЈУ ИМЕЈЛ АДРЕСУ. ОЧЕКУЈТЕ ПОЗИВЕ ЗА СУТРАШЊУ НАСТАВУ ТОКОМ ДАНА. РАСПОРЕД ЗА УТОРАК, 17.03.2020.

Опширније...

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

По препорукама министарства отказују се СВЕ додатне активности (курсеви програмирања у С#, додатне наставе из информатике и математике) у Рачунарској гимназији заказане за 14.03.2020. године.

Благовремено ћемо вас обавестити о курсевима, додатним наставама и осталим активностима.

Чувајте се и свако добро!

ВАЖНО: Препорука Министарства просвете у циљу превенције ширења инфекције

Министарство просвете, науке и технолошког развој упутило данас је обавезујућу препоруку свим основним и средњим школама у Републици Србији, а циљу превенције ширења евентуалне инфекције. Министарство је  подсетило школе да се придржавају мера у складу са здравственим препорукама, а на терену су просветна и  санитарна инспекција које надзиру школе у вези са применом мера хигијене.

Опширније...

"Digi Girls" у Microsoft-у

Ученице првог разреда Рачунарске гимназије посетиле су догађај Digi Girls који је компанија Microsoft организовала поводом Дана жена, 8. марта. 

Током целодневног програма ученице наше школе имале су прилику да кроз интерактивну дискусију сазнају више о могућностима које нуди каријера у ИТ сфери. Кроз примере личне праксе од запослених у компанији Microsoft добиле су могућност да упознају начин функционисања и корпоративну културу једне од водећих технолошких компанија у свету. У тимовима су учествовале у интерактивним STEM радионицама и радионицама програмирања. 

Опширније...